Hledáme dobrovolníky

25.03.2015 11:59
Do našeho malého, přátelského kolektivu hledáme šikovné a aktivní lidi, kteří mají rádi děti, přírodu a zvířata.

Možná náplň práce:

  • Péče o koně, poníky a drobná zvířata v naší minizoo – jedná se především o práci o víkendech (zaučíme)

  • Vedení jezdeckého výcviku - požadujeme licenci

  • Asistence a výpomoc v jezdeckém kroužku (výuka jízdy na koni vedeném vodičem, na lonži, programy s dětmi). Požadujeme zkušenosti, v případě zájmu zaučíme

  • Asistence při volnočasových aktivitách dětí (probíhá pod vedením lektora), např. výpomoc u pravidelných zájmových kroužků nebo víkendových aktivit popř. instrkuktor příměstského tábora.

  • Terapeutická činnost - animoterapie, aktivity s využitím koní (léčebné ježdění), požadujeme osvědčení o vzdělání

  • Odborné činnosti

 

Kdo je to vlastně dobrovolník?

Dobrovolník je každý, kdo ze své dobré vůle, ve svém volném čase a bez nároku na finanční odměnu vykonává činnost ve prospěch jiných lidí nebo organizací. Touto činností přispěje také ke svému osobnímu rozvoji, naučí se spoustu nových věcí a získá důležité pracovní i životní zkušenosti, a v neposlední řadě získá nové kamarády a stráví svůj čas v přijemném prostředí. Dobrovolníkem se může stát v podstatě kdokoliv, protože každý z nás umí něco, co může nabídnout druhým. Vhodnými vlastnostmi jsou spolehlivost, svědomitost a poctivost, zájem o druhé lidi a základní komunikační dovednosti. Vzhledem ke specifiku naší organizace předpokládáme také kladný vztah k přírodě, lásku ke zvířatům a schopnost pracovat s dětmi a mládeží.

 

Máte zájem stát se dobrovolníkem v naší organizaci?

Napište nám prosím na: info@jarosuv-statek.cz, uveďte Vaše jméno a věk a oblast práce, které byste se chtěli věnovat a přibližně v jakém rozsahu. Budete pozváni na osobní setkání, kde se domluvíme na podrobnostech. S našimi dobrovolníky sepisujeme dohodu a rádi je zaučíme. Všichni jsou proškoleni o bezpečnosti, chování a požární ochraně.